Vi kom upp i luften mot Kreta först kl 16, dvs ca 7½ timme försenade. Vi fick något intyg om att vid 8 timmars försening så får man ersättning, med andra ord lär vi inte få någon. Riktigt dåligt av Fritidsresor tycker jag! Vi kom fram till hotellet runt kl 22 så det var mer eller mindre bara att lägga sig, men eftersom Anders syster kommit över dit och väntat halva dagen på oss så passade vi på att äta en sen middag och barnen busade lite med henne innan det blev läggdags.

Resten av resan har bestått av bad, sol, god mat, bananasplitt och strosa runt på gatorna och kika i affärerna bla i Chania och Plantanais. Vädret var till en början lite blåsigt, men sen var det gassande sol från morgon till kväll, runt 30*C. Det blev även en dagsutflykt till Knossos som var allt annat än säker med en hyrbil som fick punktering på andra sidan ön och bromsar som knappt tog så man var påväg in i en husvägg, men Knossos var fint och intressant samt vägen dit (35 mil allt som allt) var mäktigt och går inte att beskriva med ord, eller hur Sanna P?

Sista kvällen så träffade vi även Bamse och hans vänner som Lille Skutt, Skalman och Vargen som spelade teater för alla barnen. Barnen tyckte det var jätte kul! Under resan lärde barnen även känna nya kompisar, ett syskonpar. Flickan och äldsta sonen verkligen fann varandra. Turturduvorna. Så himla söta!

Det är skönt att vara hemma. För även om det bara har varit en vecka så har det känts som att man varit borta i en månad. Nu är jag mätt på Grekland för ett tag.

Hem ljuva hem!

Annonser