Imorse ringde jag till Vårdcentralen här i byn och bokade in en tid för J som har haft problem med ögonen under en längre tid. Han har nyligen haft ögoninflammation, men geggan har försvunnit, men han har vart röd i äggvitorna samt nedanför ögonhålorna. Första tanken var att det kanske fortfarande var ögoninflammation fast utan geggan, men jag har även börjat fundera på om han kanske är allergisk för han kliar sig ögonen. I alla fall så var vi ner där allihopa vid kl 15.20 och träffade en jätte trevlig distrikläkare som kollade hans ögon och hon konstaterade att det inte är ögoninflammation utan hon misstänker att det är allergi mot pollen; troligen björk. Hon skrev ut ett e-recept på Aerius, som han ska få vid läggdags varje dag, mot pollen allergi. Om det hjälper kommer vi enligt henne märka det rätt omgående och om det inte hjälper så ska vi återkomma. Pricktest blir troligen aktuellt att göra, oavsett om det hjälper eller inte, först i höst då han slutat reagera mot pollen. 

Jag bad henne även titta på hans 2 cm x 1 cm stora eksem på ena sidan av bröstkorgen som vägrar försvinna och hon skrev på en lapp en receptfri salva, Hydrokortison, som vi ska smeta på morgon och kväll och sen trappa ner till en gång om dagen, för att sedan övergå till mjukgörande kräm.

Vi passade även på att lista dom häre nere för J var listad i Nynäs och de andra två på gamla Vårdcentralen. Efter det for vi iväg till Nynäs där vi hämtade ut och köpte medicinerna. Nu har har behandlingen för både den ev. pollen allergin och eksemet påbörjat, så förhoppningsvis märker man av en förändring inom kort.

Annonser