För en tid sen så skrev jag inlägget Bort med smakförstärkare! där jag berättar mer om vad E621, E627 och E631 är (några av dom vanligaste smakförstärkarna i vår mat).

Igår tog Plus upp detta. Jag råder Er att titta på det inslaget, för Er hälsas skull.

En tillsats i maten som är ett gift? En tillsats som många är allergiska mot, men som ändå finns i väldigt många livsmedel? Glutamat – eller MSG som det också kallas – är tillåtet i Sverige. Men det är en mycket omdebatterad tillsats. Det finns forskare som anser att man bör sätta stopp för den.

För att undvika smakförstärkare så mycket som möjligt så är det bäst att undvika färdiglagad mat, halvfabrikat och kryddblandningar i det stora hela, dock innehåller smakförstärkare i mycket mer livsmedel än det här, men det här är en bit på vägen.

Tex såser, soppor, buljong kan man göra själv. Om man nu vill köpa färdiglagat, halvfabrikat eller kryddblandningar och ändå slippa smakförstärkare bör man kolla efter ekologiska produkter.

Läs gärna även artiklarna;
Barnens favoritmat innehåller nergift
Nervgift i maten – nej tack!
Giftet i vår mat

Vad anser du om detta? Hur ser du på saken? Har du fått en AHA upplevelse?

Diskutera gärna.

Annonser