I söndags så fick Sachsska tag i mig via hemtelefonen och berättade att proverna från dagen innan var sämre och att dom ville att vi skulle komma in med A så fort som möjligt, så det var bara för mig att ringa Anders som var på jobbet för själv satt jag fast med 3st pojkar utan något körkort (jag avskyr verkligen att jag inte har något körkort än!).

Anders och A for in där de gjorde fler prover och han fick en infart och via den gav dom honom kortision rakt ut i blodet och pga att det kunde ge honom ännu högre blodtryck så ville dom ha honom under observation. Eftersom det blev övernattning där så bytte jag och Anders av varandra så jag och J gjorde honom sällskap. Under natten tog dom regelbundet blodtrycket på honom samt han fick sin blodtrycksmedicin och magmedicin.

Dagen efter fick vi träffa barnläkaren som berättade att det blir en natt till på Sachsska och sen skulle vi få åka taxi till Huddinge där det skulle bli aktuellt med att göra en njurfunktion samt njurbiopsi. A gallskrek så fort dom på Huddinge skulle ta blodprover eller ens var i närheten av infarten. På Sachsska så har det gått mycket bättre, men där känner han sköterskorna, men på Huddinge var allt nytt så han var jätte rädd.

Njurfunktionen var väldigt jobbig för A. Först gav dom ett medel i infarten och 3 timmar senare tog dom blodprover från infarten  i 4 omgångar var 20e minut. Anton skrek och var väldigt upprörd. Anders, hans mamma och jag var med honom hela tiden och försökte få han att tänka på annat samt trösta honom. Även Sanna (som är hans gudmor) kom sen och då fick han en Pucko och Nogger att mumsa i sig vilket han gärna ville ha.

Dagen efter så var det dax för njurbiopsin. A fick fasta lång tid innan för att sövas och hela dagen frågade han efter mat, speciellt varma mackor. Kl 14 ungefär så rullades han ner den långa vägen ner till operationen och jag följde med honom in. Han somnade på 2s, men innan dom började sövningen var han upprörd för att dom var i närheten av infarten. Jag försökte trösta honom så gott det gick. Anders och J väntade på att han skulle hamna på uppvaket medans Anders mamma kidnappade iväg mig så jag fick andas frisk luft. När vi kom tillbaka så hämtade vi J och gick upp till rummet medans Anders satt med A nere på uppvaket.

Vid kl 17 så bytte jag och Anders plats och strax därefter så rullades A åter upp till sitt rum (som vi förövrigt delade) och han ville ha sin varma macka, men sköterskorna ville att han skulle försöka få i sig lite vätska samt glass för att se så han fick behålla det innan han fick fast föda så att säga. A tyckte det var jobbigt, men det gick i alla fall. Sanna kom över sen och gjorde oss sällskap. Under hela natten kollade dom blodtrycket varannan timme. Jag vaknade nog till varje gång tror jag och mer därtill för J hade en liten bökig natt.

Dagen efter så var det bara att vänta och vänta och vänta och vänta! Kändes verkligen som man inte gjorde något annat än det. Till sist kom i alla fall barnläkaren och vi blev hemskickade och vi skulle få ett telefon under kvällen enligt honom ang. njurproverna. Infarten fick A behålla tills vi fått telefonsamtalet för att veta om det behövdes vidare medicinering eller inte. Ingen ringde den dagen utan först dagen efter det och då fick vi veta att han inte behöver något kortision eller magmedicin längre för det visade sig vara bra. Så det ända vi i dagsläget behöver ge honom för blodtrycket. Det känns väldigt skönt! Infarten for Anders med A till Huddinge igår och tog bort. Sachsska ska enligt Huddinge ringa oss på måndag om en ny tid hos dom.

Till vis del tycker jag att informationen på Huddinge har varit väldigt dålig. Det känns som dom inte berättar allt och att man nästan behöver vara läkarkunnig för att dom ska berätta saker för en. Under tiden man var på Huddinge så fick man inte veta mycket. Sachsska hade förberett oss med vad som skulle ske dag för dag, men det verkade inte Huddinge veta något om. Allmänt förvirrad kände man sig. Sachsska däremot berättar gärna vad som händer och sker och blir det några förändringar så berättar dom det med.

Jag har även börjat prata med en kurator på Sachsska för det är väldigt mycket som man glömmer bort att hålla rätt på, tex så kontaktade hon försäkringskassan åt oss så vi kan ta ut VAB, inkl jag, så jag spar på mina föräldradagar med J. Det är ju lixom inget man direkt tänkt på att man kan göra utan man har bara kört på som vanligt.

Annonser