Det blev att jag och J stannade kvar i en vecka hos A på sjukhuset, för samma kväll som vi kom dit så fick A dropp som han hade kvar tills påsen var slut dagen efter. Dom gav honom också citadon 4ggr/ dagen för att han skulle slippa ha ont vilket han fortfarande får. Pga att hans blodtryck låg lika högt som hos en vuxen så kollade dom det regelbundet och till sist beslutade dom att han skulle få blodtrycksnedsättande 3ggr/ dagen vilket sedan trappades ned till 2ggr/ dag så man slapp gå upp mitt i natten och få i honom tabletten.

A var verkligen less på alla läkare och sjuksköterskor och skrek både det ena och det andra åt dom, medans han andra stunden kunde vara helt omvänd och chamrig – helt förstårligt! Blodprover och urinprov lämnades dagligen och iförrgår såg det så bra ut i blodet att dom valde att ta bort infarten. A som var helt emot att få den (skrek bla att han skulle dö…), ville inte att den skulle tas bort.

Svullnaderna vandrade runt i lederna, bla höger hand som numera ser ut som ett ända stort blåmärke, båda knäna och sen i pannan(!). Det i pannan såg riktigt läskigt ut. Läkaren såg till så att han fick tid för röntgen så Anders var med honom där och det gick snabbt och bra. Bilderna visade sig vara bra – dom misstänkte att han kanske hade åkt på bihåleinflammation, men det var bara sjukdomen som gjort han svullen. Dagen efter vandrade svullnaden ner mellan ögonen och dagen efter det var det svullet både mellan ögonen och höger ögonlock så han kunde bara ha ögat halvöppet. Han påminde om ett lejon då han var svullen i ansiktet – våran lilla Simba! Pga att svullnaderna verkade väldigt envisa så valde läkaren till sist att börja medicinera A med kortision så han får det nu 2ggr/ dag tillsammans med all annan medicin. Pga att A inte hade bajsat på 5 dagar så valde dom att han skulle få lavemang för att sätta igång tarmarna igen och det hjälpte honom en del.

Iförrgår började A med att kräkas upp frukosten och var väldigt slö så vi började fasa att han skulle fall tillbaka och att det skulle bli värre, men det blev det inte utan dagen efter vaknade han redan kl 6 på morgonen och var super pigg och jätte hungrig och åt en dunder frukost. Läkaren beslutade att vi kunde fara hem på permission och komma tillbaka idag förmiddagen igen för att lämna urinprov och låta dom ta blodtrycket på honom och allt var i sin ordning så han fick fara hem idag igen på permission till imorgon. Vi fick även med oss hem de mediciner som han ska ha – dag som natt.

Det känns som det äntligen börjar vända!

Annonser