Henoch Schönleins purpura det är vad A åkt på och vi som trodde det var magsjuka. Nu är det ju helt klart förklarat varför ingen av oss andra har åkt på den sk magsjukan i alla fall. A for in med A igår kväll till Saschka för han bara fortsatte att kräkas efter att ha fått i sig något i magen. Vi som trodde han var på bättringsvägen häromdagen fick klart för oss att så inte var fallet tyvärr.

På Saschka så gav dom A dropp och skrev in honom, så han och Anders har vistats på sjukhuset tills rätt nyligen då dom kom hem för permission till imorgon som han har fått pga våran tid med J på ALB. Anders berättade om As utslag på benen och på andra ställen på kroppen, feber som har kommit och gått, att han inte fått behålla något som han intagit (vare sig vätska eller föda) etc. Dom har tagit blodprover på A och det första visade att han hade förhöjda vita blodkroppar. Dom har tagit ytterligare ett blodprov som dom ska kolla upp tills imorgon då A ska tillbaka till sjukhuset.

Under tiden dom var på sjukhuset så svullnade As högra knä upp till minst dubbla storleken, vilket är ytterligare tecken på att han har Henoch-Schönleins purpura. Han kan inte alls stå på benet och minsta lilla beröring gör jätte ont! Han har enl. läkarna fått detta som en följdsjukdom från halsflussen (som visade sig med hjälp av nässelfeber & tillhörande utslag) han hade för ca 1 månad sen.

Nu visar sjukdomen ytterligare en symptom – nämligen att hans ena knä svullnar upp till dubbla storleken och minsta lilla beröring gör jätte ont. Det första blodprovet visar att det finns förhöjda vita blodkroppar, så dom tar ett nytt för att kolla det till imorgon. A får permission tills imorgon.

Jag hoppas han blir kry snart! ❤

Annonser